Serengeti 11 mars

Serengeti – 11:e mars 2015

Idag tar vi en kort tur på morgonen och kollar in några lejon som finns i närheten av Daniels hus. Det är en fin morgon och jag fotar ett gäng gamar i siluette mot en röd morgonhimel. En flock lejon l ligger och äter på nattens byte en bit bort. Vi tar en sväng över savannen och finner en annan flock som redan tagit dagvila under ett akaciaträd. När klockan närmar sig åtta på morgonen har solen stigit högt på himlen och vi åker hem och packar för camping. Både Sandra och jag har spännande erfarenheter från camiping på savannen med Daniel. Här kan du läsa om en natt för ett år sedan. 

Gamar i morgonljus

En mindre flock lejon under ett akaciaträd

Markatta

Lejon i vila

Planen är att campa några timmars bilkörning över savannen i ett område med flera stora lejonflockar. Vägen dit är varierande. Väg kanske är fel ord då vi kör off road hela vägen. Bitvis får Daniel visa sina kunskaper och Jeepen får bekänna färg. Vid nedan vattendrag var det dock lätt att passera. Vi stannade till för att fota lite sländer vid denna övergång och efter några minuter när Sandra knallade bort en bit dök det plötsligt upp ett lejon som hade legat i buskarna 20 meter bort och tryckt. Tror lejonet var räddare än vad vi han bli då den försvann i full fart bort i gräset.

Sandra i lejonmark

Efter pausen vid lejonbusken åker vi vidare till en liten kopje en bit bort. Där finner vi en flock som har tagit daglega uppe på kopjen och i ett närliggande träd. Trädklättrande lejon var ju ett av mina mål med denna resa så check igen på det.

Lejon i träd

Lejonhona med ungar

En bit bort finner vi även två stadiga hanar som ligger och flåsar i gräset. Vi kör fram till dem och stannar bilen ca 3 meter från dem men ingen reaktion.  De verkar trötta av värmen och all mat de stoppat i sig under natten. När jag sträcker ut kameran på ett stativ blir dock den ena lite nyfiken och kommer fram till mig.

Nyfiket lejon

Nedan en film från en flock med ungar samt avslutas med en underbar natthimmel.

Lejonungar och natthimmel

Två stadiga men trötta herrar

Hona med koll

Fikapaus i skuggan av ett akaciaträd

Rödfalkar

Koritrapp (Kori Bustard) Afrikas tyngsta flygande fågel

Thomsgaseller på vakt

Sekreterarfågel

Gäsp!

Söta små lejonungar

Bäst att göra som mamma säger

Nu håller ni er i skinnet när fotografen är här!

Nyfiken

Tältläger för natten

Oj, så gott!

Natthimmel i Seronera

//Hasse Andersson

Facebook
Följ mig på Facebook så får du alla uppdateringar, bilder och annan info löpande!