Serengeti 12 mars

Serengeti – 12:e mars

Det är fortfarande svart ute när vi packar ihop efter en natt på savannen. Sandra och jag har sovit i bilen och Daniel i tält. När allt är packat och klart sätter vi oss i bilen för att köra bort till lejonen som vi såg i går kväll ca 500 meter bort. Daniel vrider på nyckeln och ”klick”. Batteriet har laddat ut och nu står vi i mörkret långt ut på savannen. Efter en halvtimmes knuffande och pustande lyckas vi till slut få iväg bilen till en svag nedförslutning där vi får upp tillräcklig fart på bilen för att den ska starta. Gissa om det var ett skönt ljud att höra när den gamla dieselmotorn från -80 talet tuggade igång i mörkret.
Nu är det brottom för att inte missa morgonljuset på lejonungarna. Fort iväg och glädjande nog är flocken kvar och vi får en underbar morgon med de små ungarna bredvid bilen. 

Lejonungar i morgonsol

Mamma och ungar

Lejon med byte från gårdagen. Elander, en av världens största antiloper med en vikt på upp till 1000kg

Lejonhona som flyttar sin unge till säkrare plats

Efter mötet med lejonflocken kör vi vidare över savannen. Det är varmt och dammigt och hela svannen ligger som ett salsgolv framför oss. Inte ett träd i sikte. Efter att ha kört en bra stund kommer vi fram till en liten kopje med ett vackert akaciaträd invid. Vi stannar till och tar en paus i skuggan innan vi kör vidare.

En ung Eland söker kontakt när vi stannar bilen. Några hundra meter bort ser vi mamman oroligt stirra på oss

Vår rastplats på savannen. Klicka på bilden för att se den större

Utsikt från rastplatsen

Bland träden finner vi även några ugglor som inväntar nattens jakt

Eftermiddagen passerar och vi möter flera flockar av lejon. Fram mot kvällen kommer vi tillbaka till mer kuperad terräng och mängden djur ökar igen. Gnuer, zebror, gaseller, giraffer, flodhästar och mängder med andra djur avlöser varandra. Vi får en fantastisk kväll och jag känner nu att huvudet börjar bli fullt av alla intryck. Jag får svårt att hålla ihop dagarna och alla möten vi haft. Glada kör vi hemåt och laddar både batterier och kropp för morgondagens möten.

Simba

Lejonlek

Lejonporträtt i kvällsljus

Giraff på savann

Betande giraff

Hyena

Två lortiga men glada 🙂 (Sandra och Daniel)

Vit stork

Schakal

Familjen gepard

Mamma med unge

Syskonbus

//Hasse Andersson