6:e juli

6:e juli

En solig och fin dag där jag i jobbet har dokumenterat Högbo Bruk till deras kommande hemsida som släpps nu på fredag. Efter jobbet åkte jag hem och packade om och tog en tur till den lilla fjärilsvägen vid Tuna. Jag kom dit ganska sent så aktiviteten på fjärilarna hade avtagit men jag började att fota en bunt prästkragar som vackert reste sig mot solen.

Prästkragar (Canon 1D mark IV, Sigma 180mm macro + Canon MR-14EX Ringblixt)

När jag står där på knä inne i gräset får jag syn på en mindre tåtelsmygare. Jag vrider om kameran och kryper sakta närmare och tar några bilder.

Mindre tåtelsmygare (Canon 1D mark IV, Sigma 180mm macro + Canon MR-14EX Ringblixt)

En stund senare finner jag två tåtelsmygare som parar sig inne i bland grässtråna och strax därpå ser jag även två mörkstrimmig blombock som även de lustar sig på en blomma.

Mindre tåtelsmygare som parar sig i gräset (Canon 1D mark IV, Sigma 180mm macro + Canon MR-14EX Ringblixt)
 

Parande mörkstrimmig blombock (Canon 1D mark IV, Sigma 180mm macro + Canon MR-14EX Ringblixt)

Naturen har sin stilla gång, solen skiner, djuren förökar sig och för mig är det dags att åka hem…

 

/Hasse Andersson