5:e oktober – Höstfärger

Kungsfiskare

Ett mulet väder med fuktig dimma över Sandviken möter mig när jag vaknar. Jag äter lite frukost och sätter mig och redigerar lite bilder. Efter någon timme ser jag dock att det ljusnar något på himlen. Jag bestämmer mig för att göra ett försök till att hitta kungsfiskaren. En halvtimme senare är jag på väg och det dröjer inte länge innan jag tar plats under mitt kamouflagetyg och påbörjar väntan. Timmarna går då jag plötsligt får syn på den ca 80 meter bort. Kungsfiskaren är en vacker och ovanlig fågel i våra trakter. Några sekunder senare flyger den iväg och det var det enda jag såg av fågeln denna dag. När jag senare packar ihop för att åka hem möter jag en annan herre som undrar om jag sett någon kungsfiskare. Han berättade att ungarna hade hoppat ur boet för en vecka sedan. Det var roligt att höra att de lyckats med sin häckning detta år.
Jag beger mig av hemåt, glad över att jag ändå fick se denna vackra fågel.

Kungsfiskare

Höstlöv

Höstlöv

//Hasse Andersson