5:e – 6:e maj

5:e – 6:e maj

Årets björnfoto har gått lite trögt. Har suttit i gömsle i två dygn men utan resultat. Rolf och jag gör ett nytt försök att få syn på dessa vackra djur.

Vi tar bilen upp till Håkan Vargas och sitter i hans gömsle. Detta brukar vara ett säkert kort om man vill se björn på nära håll. Efter en stunds promenad upp på skogen kliver vi in i gömslet. Klockan är 16.00 och det är några timmar kvar tills björnarna börjar att röra på sig. Det är spännande att sitta och vänta på björn. Vi spanar ut genom fönstergluggen för att se om vi kan upptäcka några rörelser ute på myren. Kvällen går men utan någon björn som passerar. När det mörknar lägger vi oss i gömslet och vilar. Jag ställer klockan på 04.00 för att inte missa om det kommer en morgonbjörn förbi.

Klockan ringer och jag kliver ur sovsäcken och sätter mig vid kamerna igen. Det är fortfarande mörkt men jag kan se tillräckligt för att upptäcka om en björn kommer ut på myren. Någon minut senare kommer Rolf och Håkan upp. Vi kokar en kopp te och blickar ut över myren. Timmarna går men ingen björn. Klockan 8 är vi tvugna att ge upp. Jag måste tillbaka till Sandviken och hålla ett Box & Kick pass på Sandbacka Hälsocenter. Vi får ta nya tag en annan dag.

 

/Hasse Andersson