31:a oktober

31:a oktober

Helgen har gått och inte en bild på minneskortet. I går följde jag med min vän Ove ut på älgjakt. Tidigt på morgonen satte vi oss på pass men hundarna drev älgarna runt vårt gömsle så de undkom en säker död vilket glädjer mig (säg inget till Ove om det!)

Även söndagen passerar utan foto. Köper en skoter på blocket som jag senare hämtar i Norrsundet. Skotern ska jag ha för att ta mig ut i skogen när snön ligger djup på myr, sjö och åkrar.

När kvällen närmar sig sätter jag mig och bläddrar bland gamla bilder. Hittar en fin bild på en ladusvala som jag tog på en resa i Finland. Jag bläddrar vidare och finner en läcker bild på en blåmes i vassen utanför stugan i Storsjön. Jag förundras över dessa småfåglar som flyger förbi oss var dag utan att vi uppmärksammar dem bara för att de är så vanliga. Människan är nog så, man glömmer lätt det man har omkring sig, det som i slutändan är det viktiga i livet. Kvällen passerar och jag plockar ihop ytterligare en bunt ”vanliga” fåglar i vår närhet. Njut och begrunda… några av våra Svenska småfåglar

Ladusvala
 

Blåmes
 

Svartmes
 

Tofsmes
 

Stenskvätta
 

Snösparv
 

Gråsiska
 

Domherre
 

Nötvecka
 

Gärdsmyg
 

Grönsångare
 

Lövsångare
 

Sädesärla
 

 Gulsparv