26:e oktober

26:e oktober

Det är tisdag och mitt första uppdrag idag är ett kundmöte i Ockelbo klockan 09.30. Jag åker hemifrån redan klockan 07.15 på väg mot Ockelbo. Strax innan Högbo svänger jag in på en grusväg och kör några kilometer in i skogen. Parkerar bilen vid en liten åkerkant och sätter mig och väntar in solens uppgång. Strax innan solen går upp rör det sig ute på åkern. Några rådjur kommer ut för att äta av det som är kvar av årets skörd. Bilen är ett fantastiskt gömsle. Jag följer dem på ca 40 meters håll. Det är 5 djur och jag kan se ytterligare tre djur några hundra meter bort. En trevlig start på dagen. Tiden går fort och snart måste jag stöta upp djuren för att komma iväg till mitt möte… Tack för denna morgon naturen…

 En ståtlig bock som håller koll på omgivningen

 

Frosten i växterna vittnar om en kall morgon

 

Ett frostigt grässtrå

 

/Hasse Andersson