31:a december

31:a december

Nyårsafton och snön faller i Sandviken. I kväll får vi gäster på nyårsmiddag men jag bestämmer mig för att åka ut till vår sommarstuga där jag har en liten fröåtel för småfågel.

När jag kommer ut så slår jag upp mitt Dog House Blind gömsle och sätter mig och väntar. Det tar inte lång stund innan det är fullt med fåglar. Det glädjer mig att se att gulsparvarna har kommit. En vacker fågel i ett annars ganska svartvit Gästrikland. Ivrigt letar de mat vid matstationen.

Plötsligt när jag har suttit någon timme blir allt tyst och alla fåglar försvinner. Jag tittar mig omkring genom fotogluggarna om jag kan se orsaken och då sitter han där, en varfågel. En trevlig liten krabat i sin banditmask. Han stannar en stund och tittar sig omkring för att sedan försvinna in i skogen.

Under de timmar jag sitter där så gästas jag även av blåmes, talgoxe, gulsparv, domherre, svartmes, entita, grönsiska, nötskrika, nötvecka och så varfågel. En trevlig dag igömslet.

Gott Nytt År!

/Hasse Andersson