30 – 31:a december

30 – 31:a december

30:e december
Bernt och jag tar skotern och åker ut bakom Sandbacka Park för att se om vi kan finna några tallbitar som har rapporterats i området. Vi tar pensionärsstigen ut på skogen och sedan vidare i pudersnön efter en liten traktorväg. Några kilometer senare stannar vi och lyssnar. Det dröjer inte länge innan vi hör tallbitens sång uppe i trädkronorna. Tyvärr rör de sig för högt upp för att vi ska kunna fota dem så efter ett tag drar vi vidare bort till Fiskängssjön för att kolla in den fågelmatning som finns där. Vädret slår om och det blir mulet och trist så vi packar snart ihop och åker hem. En trevlig dag i gott sällskap även om det inte blev några bilder.

31:a december
Nyårsafton och jag åker ut till stugan för att skotta av altantaket. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att ta med kameran så jag bestämmer mig för att börja med att fota lite småfågel. Taket får vänta ett tag…

Jag pulsar ner till matningen och sätter upp några pinnar åt fåglarna att sitta fint på. Tiden går fort när man har roligt och plötsligt börjar solen gå ner och jag skulle ju skotta taket? Jag sliter mig från fotograferingen och går upp till stugan och börjar skotta. Några bilder blev det iaf.

Gott nytt år alla läsare…

Blåmes

Blåmes

Talgoxe

En tita, om det är en entita eller talltita är jag osäker på men en tita är det iaf 🙂

 

Blåmes på vass