28:e december

28:e december

Snöfall och -7 grader. Klockan är 06,15 när jag svänger in till min vän Anders. Vi ska ut till kungsörnskojan. Efter någon timme i dåligt väder kommer vi fram till vägen som leder upp till kojan, Shit! det här blir inte lätt. Vägen är täckt av snö så högt så underredet tar i under bilen. Anders ler och kör ut i den vita snön. Det här gillar han, att få testa vad Subarun går för och vist går det.  Anders manuvrerar oss fram till berget och vår vandring börjar upp till kojan.

Väl framme tänder vi upp kaminen och lägger ut lite nytt kött till örnarna.

Redan strax efter 8 landar den första örnen och strax därefter en till. Under förmiddagen har vi tre kungsörnar som turas om att äta på åteln. Vilken start på dagen!

Runt kl 12 avtar aktiviteten och ett par korpar, skator och kråkor tar över åteln. Vi passar på att äta lite mat och dricker en kopp kaffe. Sen är det dags igen. Under eftermiddagen har vi tre eller fyra kungsörnar som om vartannat går ner på åteln. Stundtals har vi tre örnar samtidigt och de utför en del små fighter om maten. Snön faller under hela dagen.

När klockan börjar närma sig 15 så hör vi plötsligt ett prasslande i kojan. Vi tänder upp en liten lampa och får då se en liten skogmus som kommit in i kojan och vill dela värmen och maten med oss.

 

En intressant och händelserik dag i gömslet.

/Hasse Andersson