27:e september

27:e september

Första bilden denna dag är en bild från i går natt. Efter att vi haft en lång kväll med riggande av vår fotoutställning kom vi hem sent på natten. Stjärnhimlen lyste över öland och Ola och jag riggade vår utrustning i trädgården hemma hos Ola för att fota stjärnhimlen. Vintergatan bredde ut sig över himlen och visade sig från sin bästa sida. Klicka på bilden och se den i full storlek. Man kan inte annat än att fundera över om vi verkligen är det enda livet i universum?

Vintergatan över öland 2013

Denna morgon provar vi att åka till Seby på ölands sydöstra strand. En plats där det brukar kunna gå en hel del vadare så här års. Vi kommer fram strax innan solen går upp och flyttfåglarna är redan i full gång att leta vindar inför sin flytt. En mindre grupp kärrsnäppor och rödspovar flyger ivrigt efter strandkanten. Vi bestämmer oss för att sätta oss ner och invänta att fåglarna vänjer sig med oss och kommer närmare. När vi suttit stilla ett tag passerar några av ölands friströvande kor oss och de tittar nyfiket på de två figurerna i gräset. Strax efter landar några vadare. Det är gruppen med Kärrsnäppor samt rödspovarna. Vi tar försiktigt några bilder där de födosöker i strandkanten. 

Gåsstreck vi Seby strand
 

Kärrsnäppor
 

 

ölandskor i Seby
 

Kärrsnäppor inför landning
 

Rödspov på rad
 

När klockan närmar sig nio är det dags för oss att avbryta för en ny dag i galleriet. Många besökare blev det och frågor och funderingar ska besvaras. En trevlig dag som fortsatte ända fram till efter midnatt.

Besökare av vår utställning på Kastlösa skola, södra öland
 

Besökare av vår utställning på Kastlösa skola, södra öland

/Hasse Andersson