25:e april

25:e april

Det dåliga aprilväder som varit de senaste veckorna har tryckt ner mängder med fågel här i gästrikland som är på väg norrut. I vår trädgård matar vi småfåglar vilket en flock bergfinkar har upptäckt. Jag räknade dem till ca 150 st i går kväll. även gråsiskor, grönsiskor, bofinkar, steglits och andra småfåglar gillar fröna. Jag bestämmer mig för att göra ett fotoförsök av detta. I går kväll var jag ut på lagret av fina pinnar och stubbar på uthuset. Dessa placerade jag ut där jag vill ha mina bilder. På detta sätt styr jag bakgrund och ljus i mina bilder. Sedan satte jag upp ett fotogömsle på lagom avstånd och lade ut mat där jag vill att de ska sitta. Idag tar jag plats i gömslet strax för 07.00 på morgonen. Det dröjer inte länge innan bergfinkarna kommer och börjar äta. Nedan kan du se resultatet av morgonen.

Bergfink

Bergfink hane (Canon 1D mark IV, Canon 500mm f4.0)
 

Bergfink

Bergfink hona (Canon 1D mark IV, Canon 500mm f4.0)
 

Bergfink

Bergfink hane (Canon 1D mark IV, Canon 500mm f4.0)
 

Gråsiska

Gråsiska (Canon 1D mark IV, Canon 500mm f4.0)

 

Gråsiska

Gråsiska med lång slutartid (Canon 1D mark IV, Canon 500mm f4.0)

 

Bofink

Bofink (Canon 1D mark IV, Canon 500mm f4.0)

 

Duva

Duva (Canon 1D mark IV, Canon 500mm f4.0)

 

Gråsparv (Canon 1D mark IV, Canon 500mm f4.0)

 

Kaja

Kaja (Canon 1D mark IV, Canon 500mm f4.0)

 

/Hasse Andersson