20:e april

20:e april

Lördag och jag gör ett nytt försök på att få fota orm vid öby kulle! Igår var jag och besökte min vän Jörgen med familj i Enköping och jag passar då på att ta vägen över öby kulle i örebro hem(?) Jag var här tidigare i veckan men då var vädret så dåligt att ormarna höll sig undan. Idag lovas det stor sol och värme. Det är med spänning jag svänger in på den sista lilla vägen till öby kulle. Till min förskräckelse möts jag av en syn jag inte hade önskat. Hundratals av bilar står efter vägen vid kullen? Naturligtvis! att jag inte tänkt på det? Detta är en familjeaktivitet om man bor i krokarna runt örebro. Att ta med barnen ut till kullen och titta på ormar. Stället fulkomligt kryllade av barn som skrek, människor som väsnades, stampade och störde friden och ormarna. Jag gör några försök till att fota men det är svårt då det är folk överallt.

Ska man åka hit som fotograf bör det nog ske en vardag då det borde vara mindre folk då. Jag hittar till slut en liten plats ca 100 meter från kullen där jag gömmer mig bakom ett snår av hallonbuskar. Jag sitter hellre här och inte ser någon orm än att trängas borta vid kullen. Efter ett jag suttit en stund får jag dock se några snokar och en skogsödla. Det är snårigt och svårt att fota dem men ändå trevligt att se hur de beter sig. Några bilder fick jag iväg och nedan kan du se dem.
 

Snok på väg ner från en stubbe
 

Snok
 

En liten snok som försiktigt tittar upp från sitt gömställe
 

Skogsödla som solar sig i den varma vårsolen

Efter någon timme får jag nog och packar mig iväg hemåt. Jag får göra ett nytt besök en annan dag och då en vardag när det är mindre folk. Jag lämnar folkmassan bakom mig och åker hem igen.

 

/Hasse Andersson