1:a oktober

1:a oktober

Lördag och månadens första dag. Solen skiner från en klarblå himel och jag tar bilen mot Gysinge. Jag börjar dagen med att knalla bort till de gamla järnvägsbroarna men vänder och går tillbaka igen då solen är alldelens för stark för foto. Jag strosar runt några timmar utan att finna någon inspiration i det starka solljuset. Jag sätter mig nere vid älven och dricker en kopp kaffe och tittar på några flugfiskare som med hög närvaro söker av älvens alla små bakvatten på jakt efter öring eller harr.

Efter en en stund bestämmer jag mig för att åter gå bort till broarna och fota konstruktionen i svartvitt och väl på plats börjar jag åter se små motiv i det lilla.

Gamla järnvägsbron i Gysinge (Canon EOS 5D mark II, Canon 16-35mm)
 

Rostiga bultar (Canon EOS 5D mark II, Sigma 180mm macro)
 

Väderbiten trätrall (Canon EOS 5D mark II, Sigma 180mm macro)
 

Rostiga bultar (Canon EOS 5D mark II, Sigma 180mm macro)
 

Rostiga bultar på rad (Canon EOS 5D mark II, Sigma 180mm macro)
 

Efter att ha balanserat runt på stålkonstruktionen en stund så tittar jag på klockan och ser till min förvåning att dagen snart är vid sitt slut. Jag tar bilen och åker en sväng för att se om jag kan finna några vitryggiga hackspettar. Den vitryggiga hackspetten är en av sveriges mest hotade arter och finns bara på några få platser i sverige. Efter att ha gått en bit in i skogen hör jag plötsligt ett välbekant läte och mycket riktigt så sitter den där i kvällsljuset. Jag tar några bilder i dagens sista solljus.

Vitryggig hackspett i kvällsljus (Canon 1D mark IV, Canon 500mm)

Vitryggig hackspett i kvällsljus (Canon 1D mark IV, Canon 500mm)

 

/Hasse Andersson