19:e augusti

19:e augusti

Efter några dagar med regn lyser äntligen solen igen. Jag kilar iväg lite tidigare från jobbet och åker upp mot Kungsberget som ligger några mil norr om Sandviken. Strax innan kungsberget svänger jag in på Norrbyvägen och kör några kilometer. Jag är på väg till Grävna knippan som är ett naturreservat i Sandvikens kommun. Området är bara ca 12 ha stort och många av träden är flera hundra år gamla.

Det är en trolsk stämning inne i området. Jag går omrkring bland stock och sten i någon timme och letar mig sedan ner till den lilla bäcken som rinner genom området. Där plockar jag fram kameran och tar några bilder. Det är mörkt inne i skogen så slutartiderna hamnar runt 10 sekunder.

Liten bäck som slingrar sig fram i Grävna knippans naturreservat i Sandvikens kommun.
 

Ormbunke i motljus.

Terrängen är väldigt kuperad med små bergsknallar och när jag kommer upp på en av kullarna så lyser solen ner på skogen. Ljuset siprar ner mellan träden och träffar växtlivet som sträcker sig mot de sista strålarna.

 

En bit bortanför området ligger en liten tjärn med vass och näckrosor. Tjärnen ligger spegelblank när jag passerar så jag stannar till och tar några bilder. Näckrosbladen tycks sväva ovanför vattenytan och bort i tomma intet.

Näckrosor i en liten skogstjärn.

En skön kväll i skogen går mot sitt slut…

/Hasse Andersson