18:e april

18:e april

En solig dag går mot kväll. Jag står och lagar mat i köket och tittar ut på fågelbordet utanför. Jag får då se en liten skogsmus som sitter och äter frön på marken. Jag riggar upp kameran i köket och fotar ut genom det öppna fönstret. Jag tar några bilder och samtidigt kommer en rödhake förbi. Bilderna blir bra men underlaget som är en sandhög ser lite trist ut.

Skogsmus på besök i sandhögen bakom huset

 

Att skapa förutsättningar till en bra bild
Jag går ut bakom uthuset och hämtar lite mossa och klär in sandhögen och placerar en lite rot från ett gammalt äppelträd på lämpligt ställe. Efter lite trixande går jag in i köket igen och sätter mig och väntar. Tyvärr vågade musen inte fram något mer denna kväll men en liten rödhake landade i min fotostudio för att bli avporträtterad en liten stund. Jag ska hålla koll under veckan och försöka få fler bilder på musen i den nya miljön.

Rödhake på utplacerad rot från ett gammalt äppelträd

Fortsättning följer…

/Hasse Andersson