16:e mars -kväll

16:e mars – Kväll

Det har lovats snö till kvällen men när klockan passerar fem skiner solen fortfarande. Jag bestämmer mig för att åka upp och se om det är någon fart på orrarna än. Jag byter om och sticker iväg på fem minuter då det bara är en timme kvar tills solen går ner. Jag slänger i Snöskorna i bilen för säkerhets skull. Väl framme tar jag snöskorna under armen och knallar ut på myren å mycket riktigt, tjälen har gått ur marken och jag sjunker ner till stövelskaftet i blötan. På med snöskorna och sen är det som att gå på ett vardagsrumsgolv (nästan?).
Det tar mig ca 30 minuter innan jag finner spelplatsen. Det ser ut att vara bra aktivitet i år och jag bedömmer av spåren att spelet har vuxit sedan förra året då det endast var en handfull tuppar som spelade på denna plats. På vägen ut tar jag några bilder i det sista solljuset som sprider sig över myren. Om några veckor ska jag åka tillbaka till denna plats för att beskåda spelet.

Kvällssol över myren

Tunn våris

Myrtall i vacker gul färg

Efter att ha gått tillbaka till bilen är det helt mörkt. På vägen hem stannar jag till på några platser och lockar på sparvuggla och det dröjer inte länge innan jag får svar. Tyvärr är det helt mörkt men det svaga ljuset från en fullmåne ser jag siluetten av ugglan. Jag får återkomma hit en annan dag och fota den lilla krabaten.

Sparvuggla i grantopp

Fullmåne över skogen

//Hasse Andersson