Svalbard 15 juni

Svalbard 15/6

Så äntligen har vi landat i Longyearbyen. Vi kom natten till idag och morgonen har vi ägnat till att reka lite i byn och inhandlat de sista kläderna inför vår resa. Efter genomgång med våra guider från Polar Quest kliver vi ombord på fartyget Quest som ska bli vårt hem den kommande veckan. Med mig på resan har jag min sambo Sandra och mina döttrar Sara och Emilia.
 

Första stoppet sker efter bara några timmar i den gamla gruvstaden Barentsburg där vi får en guidning genom staden av en rysk kvinna. Staden ligger till stor del helt öde och förfallen men vissa hus har man rustat upp för kommande tilltänkt turism. Jag hänger med guidningen en bit men hoppar sedan av och ägnar tiden till att fota detaljer från en svunnen tid då gruvindustrin blomstrade.

Barentsburg

Barentsburg

Lenin på staty i centrala Barentsburg


Barentsburg


Barentsburg


Barentsburg

Hamnbryggan i Barentsburg

Delar av den gamla kajen

Telefon, Barentsburg

//Hasse Andersson