9:e maj

9:e maj

Idag gör jag ett nytt försök med paddorna. Med mig har jag min dotter Emilia som får agera landorganisation. Själv tar jag mig ner i vattnet för att se om paddorna har lagt sin rom än. Jag har varit här vid flera tillfällen under veckan men då har det bara vara enstaka honor men en hel del hanar. Tyvärr verkar det vara så även idag. Jag börjar med att fota några kväkande hanar.

Hasse Andersson på jakt efter paddor
 

Padda vid strå
 

Padda som blinkar. Man kan tydligt se den genomskinliga blinkhinnan
 

Padda
 

Efter att ha fotat paddorna på ytan sätter jag på mig cyklop och snorkel samt packar ner kameran i ett Ewa Marin dykpåse och efter lite letande finner jag lite rom som lindats kring några fjolårsvass. Till skillnad från grodorna så lägger paddorna strängar av rom enligt nedan.

Paddrom
 

Padda och rom
 

även denna dag finner jag mestadels hanar. Rom hittar jag bara på ett ställe så det har inte varit några honor här än. Det börjar nu bli lite sent på året och jag undrar hur detta kommer att sluta. Jag får åka upp hit igen om några dagar.
 

/Hasse Andersson