10:e maj

10:e maj

Gäsp! Nu börjar det bli tidiga mornar som naturfotograf. Klockan ringer strax efter tre och det är dags att kliva upp. Ett tungt regnmoln hänger i luften och jag tvekar en kort stund om jag inte ska gå och lägga mig i stället? Men nä, jag bestämmer mig för att åka upp mot Högbo och se om insekterna har börjat att sova under bar himmel än. En halvtimme senare parkerar jag bilen vid en liten bäck i skogen. Det är forfarande mörkt ute och jag riggar min utrustning vid sidan av bäcken. Efter en stunds letande finner jag en mygga, och en vivel. De får båda agera modell denna morgon. Tyvärr var ljuset svagt och det blev svårt att få till några riktigt vassa bilder men man gör så gott man kan.

ögonvivel (tror jag) – 41 exponeringar stackad i Zerene
 

Någon form av mygga (51 exponeringar stackade i Zerene)

 

 

/Hasse Andersson