7:e augusti – Flät

Ett besök vid Flät

Det är mulet och regn och åska hörs på avstånd från min bostad. Jag har den senaste veckan legat i influensa och är långt ifrån pigg än. Dock är jag feberfri idag och känner ett visst kryp i benen över att få komma ut i skogen igen. Med sämsta möjliga förutsättningar för fjärilar så beger jag mig ändå iväg till Flät som ligger strax norr om Älvkarleby och som är en utsökt fjärilslokal. Väl framme börjar det regna, blåsa och åska även här. Jag bestämmer mig ändå för att gå en kort sväng efter den lilla kraftledningsgatan där fjärilarna brukar vara. 

Mycket riktigt så finns det inga fjärilar här denna dag. Jag ser dock några humlor och andra små insekter som jag fotar innan åskan är så nära att jag inte törs stå kvar under krafledningen. En kort dag utan några speciella bilder men ändå skönt att vara igång igen efter en vecka i sängläge.

Intressant tecknad fluga, möjligen en köttfluga?
 

Humla på tistel

Spännande fluga av okänd art

//Hasse Andersson