6:e maj

6:e maj

Idag lyser solen från en klarblå himel. Nattfrosten ligger kvar i skuggade partier när jag svänger in på den lilla grusvägen upp mot holmröddret. Jag har ingen direkt plan för denna förmiddag utan vi får se vad som händer. Efter att ha sökt av åkrarna med kikaren utan resultat knallar jag bort till kullen där rävarna brukar hålla till. Jag får dock se att skogsmaskinerna har gått fram rakt över kullen med alla gryt så jag vänder och går tillbaka. På vägen tillbaka så hör jag en grönsångare ivrigt sjungades och strax därintill sjunger en lövsångare. Jag stannar till och sätter mig vid en gammal stubbe och lyssnar till sången. Efter att ha suttit ett tag så närmar sig de båda individerna. De letar insekter runt några rötter från en gammal asp så jag passar på att ta några bilder på dessa vanliga men vackra fåglar.

Lövsångare

Lövsångare (Canon 1D mark IV, Canon 500mm/4.0)
 

Grönsångare

Grönsångare (Canon 1D mark IV, Canon 500mm/4.0)
 

Grönsångare

Grönsångare (Canon 1D mark IV, Canon 500mm/4.0)
 

Grönsångare

Grönsångare (Canon 1D mark IV, Canon 500mm/4.0)
 

Lövsångare

Lövsångare (Canon 1D mark IV, Canon 500mm/4.0)
 

/Hasse Andersson