5:e maj

5:e maj

åter en dag med gråmulet väder. Termometern visar 4 grader och det droppar från en jämngrå himel. Jag tar en sväng bort bakom Coromanthuset som ligger bara några hundra meter från vårt hus. Förhoppningen är att finna några daggdränkta insekter att fota. Efter en stunds letande finner jag en fjädermygga som tagit plats under en gren som skydd mot regnet. Det är en ganska stor mygga på ca 2cm. Klicka på bilden för att se den förstorad.

Fjädermygga

Fjädermygga, 93 stackade bilder (Canon 5D mark II, Canon ME-65 och Canon blixt 270 EX II)

Efter att ha fotat myggan beger jag mig in i den lilla skogen bredvid vägen. Efter en stunds letande finner jag en liten insekt som klämt in sig i en liten grenklyka. Jag riggar mina prylar och tar en serie bilder på den lille (ca 7mm).

 Någon form av insekt stackad av 9 bilder (Canon 5D mark II, Canon ME-65 och Canon blixt 270 EX II)

Efter att ha fotat den lilla baggen tilltar regnet och jag åker hem och dricker kaffe i stället.

/Hasse Andersson