6:e februari

6:e februari

Förmiddagen ägnade jag till att klippa film. jag håller på med en film om björn åt Håkan Vargas. Håkan driver ekoturism med fokus på bla björnsafari i hälsinglands djupa skogar. Läs mer om detta här >>

Efter lunch åkte jag ut till stugan för att fylla på med mat till småfåglarna, rävarna och rådjuren. På vägen ut ringde Sara Wennerqvist och hade 10 kg abborre från en fisketävling (som hon för övrigt vann) som hon undrade om jag ville ha. Och naturligtvis ville jag det. Hon mötte upp mig i stugan och vi hällde ut abborrarna vid fröåteln. Det blir kanon till nattens räv. När Sara hade åkt stannade jag kvar och fotade någon timme. Efter en stund  hörde jag en gråspett på håll. Jag härmade den och den kom nästan omgående. Den hamrade i träden för att markera sitt revir. Större delen av tiden satt den i en död björk där jag inte kunde fota den pga alla grenar i trädet. Jag beslutade mig för att såga ner alla grenarna så sagt och gjort gick jag och hämtade en stege och en såg och sen kapade jag alla grenar. Detta kommer att bli perfekt fotoplats för gråspetten i morgon.

Jag fixade även till en del andra sittpinnar kring fröåteln och abborrarna. Ska det bli fina bilder så måste man skapa förutsättningarna för det. I morgon ska jag fota gråspett kan jag lova 🙂

/Hasse Andersson