6:e april

6:e april

Jag vaknar tidigt och tar en promenad till fåglematningen bakom Sandbacka. Solen skiner från en klar himmel och det är några minusgrader i luften. Väl framme är det full aktivitet på småfåglarna. Blåmesar, domherrar, gråsiskor, hackspettar och stjärtmesar tar del av maten.

När jag stått där en stund kommer även några rådjur promenerandes genom skogen. Tydligen brukar även de ta del av maten vid denna fågelmatning. Försiktigt smyger de sig närmare. Jag står helt stilla och de kan inte se mig men de reagerar över ljudet från kameran och försvinner åter in i skogen igen.

Jag blir kvar i två timmar och står mest och njuter av sol och friskluft. Jag tar även några bilder på aktiviteten runt matplatsen men det kändes sekundärt denna härliga aprildag.

Blåmesar på talgboll
 

Gråsiska

Gråsiska
 

Gråsiska

Gråsiska

Stjärtmes

Stjärtmes
 

Råbock

 

/Hasse Andersson