5:e juli – Grinduga

Fjärilsvägen

Idag lyser solen från en klar himmel och jag tar en sväng till Fjärilsvägen i Grinduga, strax utanför Gävle. Fjärilsvägen är en fantastisk plats för den som gillar fjärilar och jag gör ofta ett besök hit. Idag har jag tänkt att i första hand filma fjärilarna. Väl framme kan jag konstatera att det som vanligt är gott om broms och flugor efter vägen så långärmat och långbyxor på trots värmen. Efter att ha promenerat några hundra meter efter den lilla grusvägen kan jag konstatera att det är ett bra år för fjärilarna. Jag väljer att stanna till vid ett litet tistelsnår som ivrigt besöks av fjärilar av olika dess slag och som suger dess nektar. Nedan en kort film från dagen.

När jag kom hem och började redigera i materialet märker jag att jag var på samma plats, samma dag förra året. Bilder från det besöket finner du här >>

/Hasse Andersson