5:e januari

5:e januari

Idag blev det en snabb tur till reningsdammen på SANDVIK. Såg på artportalen.se att en ägretthäger hade flugit vilse och landat i Sandviken? Mitt i vintern och inte nog med det i -22 grader dessutom.

Jag brukar aldrig åka på den här typen av larm då hela naturupplevelsen brukar saknas bland massor med skådare och annat löst folk väller fram i skogarna.

Hur som helst så hade jag kameran med mig på jobbet och det var ganska lungt med jobb så jag stack iväg en sväng. Det är bara 10 minuter till dammen.

Väl framme så döm av min förvåning när ingen var där? Det gick ut rikslarm bland skådarna dagen innan så det borde ha varit mycket folk där. Hur som helst så knallade jag bort efter staketet mot dammen. Efter ca 15 minuter så hittade jag den lilla stackaren. Satt och frös inne bland vassen. Jag tog några bilder och sen brakade det loss. Folk kom och tjoade och hade sig så det var bara att packa ihop och åka tillbaka till jobbet igen.

Fick några bilder på den långväga gästen.