27:e oktober

27:e oktober

Idag har jag fått besök av Sara från Göteborg. Sara och jag träffades på en resa till Svalbard och har sedan dess hållit kontakten. Sara är expert på kroppens PH-värden och dess konsekvenser på hur vi mår. Hon driver även företaget PH Balans. Sara och jag åker bort till Fiskängssjön strax innan solen går upp. En familj sångsvanar ligger och sover strax intill där vi parkera bilen. De ropar oroligt och lyfter efter en stund från den lilla sjön.

även denna morgon är vi ute efter makrobilder på insekter som frusna efter nattens kyla låter sig fotas utan att röra på sig. Efter en timmes letande finner jag till slut några ägg som fångar mitt intresse. äggen är placerade på ett tallbarr och är bara en halv milimeter stora. 

Ägg

Fjärilsägg, 54 exponeringar stackade i Zerene (Canon 5D mark III, Canon MP-E 65mm)

Efter att ha fotat äggen leter jag vidare efter insekter. Till slut finner jag en spindel som krupit ihop bland barren i en gran. Spindeln är ljupt nerkyld så jag flyttar den försiktigt över till ett litet löv och tar mina bilder.

Spindel

Spindel på frostigt löv. 62 exponeringar. (Canon 5D mark III, Canon MP-E 65mm)

Efter att ha fotat spindeln är även jag nerkyld. Vi åker hem och värmer oss samt inväntar Jonas Alwin som även han är på väg till oss på besök. även Jonas var med på resan till Svalbard. Efter att ha värmt upp oss och att jonas har anslutit till gänget åker vi upp på skogen och fotar lavskrikor. Vi satte igång matningen för en vecka sedan och det är redan full aktivitet på maten. När vi kommer fram och parkera bilen ser vi att lavskrikorna redan är där. Sandra gör upp en eld medan vi andra börjar fota denna vackra fågel.

Lavskrika

lavskrika (Canon 5D mark III, Canon 500/4.0)

 

Lavskrika

lavskrika (Canon 5D mark III, Canon 500/4.0)

När klockan närmar sig 15 åker vi hem, tar en dusch och låter Jonas Alwin få visa sina kunskaper i matlagning… men det är en annan historia.

/Hasse Andersson