23:e maj

23:e maj

Idag åkte jag upp till Högbo på lunchen för en löptur. Efter att ha sprungit årets första 7,5km (36 minuter) tog jag vägen bort mot dammluckorna vid glasblåsarn för att se om forsärlorna var där. Det dröjde inte länge innan jag fick se hanen komma inflygandes med mat en unge. Vad jag kunde se så satt en unge kvar i boet och resten hade hoppat ut och satt längre nerströms. Detta innbär att om jag ska fota denna vackra fågel i år så måste det ske i dag. Sagt och gjort, jag åkte hem, tog en snabb dusch och packade sedan kameran och for upp till Högbo igen. Som tur var satt ungen kvar i boet och jag fick några bilder på forsärlan. 

Forsärla

Forsärla hane (Canon 1D mark IV, Canon 500/4)
 

Forsärla

Forsärla hane (Canon 1D mark IV, Canon 500/4)
 

Forsärla
 

Forsärla hane (Canon 1D mark IV, Canon 500/4)

Efter att ha stått där och fotat ett tag kommer en nära släkting till forsärlan förbi. Detta är en betydligt vanligare fågel nämligen sädesärla som stannade till en stund för att bli fotad.

Sädesärla

Sädesärla hane (Canon 1D mark IV, Canon 500/4)

Tiden går fort när man har roligt och nu är det dags att åka tillbaka till jobbet.

/Hasse Andersson