23:e februari

23:e februari

Efter gårdagens misslyckade försök att finna fina motiv i skogen gör jag ett nytt försök hemma i trädgården. Jag kliver upp och sätter mig i mitt gömsle en kvart innan solens uppgång. Det är blåsigt och mulet så det blir ett bra tillfälle att prova min nya kamera och objektiv. Kameran är en Canon 1D X som jag satt på ett Canon 600mm f/4.0 samt en 1,4 ggr konverter. Morgonen börjar trevande. Det är februari men det har nu varit plusgrader nästan hela vintern så småfåglarna är inte lika ivriga över att få mat längre. Några blåmesar och grönfinkar är först på plats.

Blåmes

Blåmes på kvist

Grönfink

Grönfink på samma kvist

Efter att ha följt småfåglarna en stund får jag se något i ögonvrån. Det är en liten skogsmus som kilar omkring inne i syrenhäcken och plockar åt sig av fröresterna som fåglarna har tappat. Den är vacker med sin gyllengula päls, stora ögon och öron och den långa svansen.

Skogsmus

Skogsmus

Skogsmus

Skogsmus

Nötväcka som spelar "Allan" genom att visa upp att den kan sitta upp och ner

Tamduva med sina vackra färger

Efter några timmar i gömslet kryper kylan in på kroppen. Jag packar ihop och går in. Kameran och objektivet verkar hålla vad det lovas om dem. Ska bli roligt när säsongen kör igång med ugglor, björnar, älgar mm ska porträtteras.
//Hasse Andersson