19:e september – Stackning

En cooling

September har sprungit ifrån mig utan att jag har hunnit ut i skog och mark. Denna morgon tar jag mig dock iväg till fiskängstjärn som ligger bara några minuter från min bostad. Jag parkerar bilen i det första morgonljuset en halvtimme innan solens uppgång. En morgonpigg tjej kommer gåendes med raska steg efter den lilla grusvägen och när hon kommer närmare så ser jag att det är min träningskompis Linda som är ute denna tidiga morgon. Hon hejar glatt och undrar vad jag gör? -Fotar insekter svarar jag. -Coolt svarar hon och knallar vidare med raska steg.
Jag plockar i ordning mina prylar och kryper in i gräset på jakt efter insekter. Coolt? Har aldrig kännt att detta är coolt men okej. I regnställ, stövlar och läsglasögon kryper jag vidare in bland gräs och buskar och finner en liten 5mm lång skalbagge som sökt skydd under ett löv. Morgonens fotograferande kan börja.

Morgondimma över fiskängstjärn

Liten bagge under ett löv stackad av 71 exponeringar

Slända stackad av 17 exponeringar

Sträckspindel

Spindelnät i talltopp

//Hasse Andersson