16:e mars

16:e mars

En vacker dag och jag åker ut till stugan för att träna vidare på stackning av insekter. När jag kommer ut skiner solen redan och jag börjar leta bland gamla stubbar och löv. Inne i en gammal lärkstubbe finner jag en liten spindel som ville vara med på bild. Efter ca 25 exponeringar kryper spindeln iväg. Jag har då hunnit halvvägs genom spindeln med skärpan så det blev inte så mycket av det. När jag senare kommer hem och laddar in bilderna i datorn så får jag syn på en till liten krabat som hänger armkrok till vänster i bild. Denna lilla insekt såg jag aldrig medan jag fotade. Spindeln är ca 4mm lång så den lilla krabaten syntes knappt med bara ögonen.

Spindel 25 exponeringar (Canon 5D mark II, canon MPE-65mm, befintligt ljus)

En stund senare finner jag en larv som gömt sig inne bakom barken på en stubbe. Jag lyfter försiktigt fram den utan att väcka den i sin vintersömn. Det behövdes 35 exponeringar för att få larven skarp över hela "kroppen".

Larv 35  (Canon 5D mark II, canon MPE-65mm, befintligt ljus)

Vinden tilltar så jag packar ihop och åker hem. En kort men rolig fotodag.

/Hasse Andersson