15:e december

15:e december

Landskapet är vackert svart och vitt  efter allt snöande den sista tiden. Jag bestämmer mig för att ta en tur på skotern för att fota lite fina landskapsbilder. Undrar om snön bär skotern? Jag kör en bit bortanför huset och sedan ut på en blöt åker och jag kommer bara några hundra meter innan skotern gräver ner sig och jag sitter fast! Efter halvtimmes krånglande bestämmer jag mig för att ringa efter hjälp. Sandra avbryter julbaket och kommer ut med en spade till mig och tillsammans lyckas vi till slut få loss skotern. Det får nog vänta en tid innan det är dags att åka på okörd mark med skotern.

 

Efter att ha kört hem och bytt om plockar jag fram en bärfis från frysen och riggar lite ljus inne på kontoret. Ute har det börjat att snöa och det passar då bra att fota lite inne i värmen i stället. Jag tar några serier på den vackra lilla insekten. Bärfisen är en Hagtornsbärfis i familjen Acanthosomatidae – Kölskinnbaggar.

Många förknippar bara bärfisar med en illa lukt men faktum är att de kan vara mycket vackra och färgrika. Nedan är resultatet av några timmars fotande.

Grön bärfis

Hagtornsbärfis – 141 exponeringar stackade i Zerene 

Grön bärfis

Hagtornsbärfis – 318 exponeringar stackade i Zerene 
 

Grön bärfis

Hagtornsbärfis – 100 exponeringar stackade i Zerene 

/Hasse Andersson