15:e augusti – Stackning

Tidig morgonstackning

Efter en veckas influensa stiger jag upp tidigit. Känner mig inte lika pigg som jag brukar när jag ska iväg men bestämmer mig ändå för att göra ett försök. Det är fortfarande mörkt ute men vad jag kan se så är det bra förutsättningar för stackning av insekter. Det är ca 10 grader ute, fuktigt och ingen vind.
Jag stoppar i mig lite frukost och ger mig iväg. Jag åker bort till kraftledningsgatan vid Tuna, bara några kilometer från bostaden och går sedan en bit upp efter kraftledningen. Jag gör i ordning prylarna och börjar leta sovande insekter. Trots kylan och fukten så är de flesta av insekterna vakna och lyfter från sin nattkvist när jag närmar mig med kameran. Detta brukar bli bättre ju längre in på hösten man kommer. Kyla och fukt får insekterna att sitta hådare på sin nattkvist. Jag gör några försök och några spindlar ställer snällt upp på bild och även en fluga. 

Klicka på bilderna för at se dem i större storlek.

Spindel på ett visset blad stackad av 89 exponeringar

Osäker på art, gissar på någon form av hårmygga (Utan hår?) stackad av 139 exponeringar

Korsspindel stackad av 264 exponering

//Hasse Andersson