10:e maj

10:e maj

En svartvit flugsnappare har valt vår trädgård som revir och flyger intensivt mellan äppelträden och sjunger sin vårsång. Som boplats har den valt vår nyinköpta fågelholk som jag för någon månad sedan spikade upp i granen mot grannen. Jag bestämde mig för att ta några bilder på denna vackra fågel men hur jag än försökte satt den en bit in bland grenar och kvistar. Jag gick då in och hämtade min Iphone och en högtalare och plaserade ut den på en lämplig plats som jag ville att den skulle sitta på och satte på dess läte i högtalaren.

Svartvit flugsnappare på kvist

 

Det dröjde inte länge innan den satte sig så fint på en äppelträdskvist och burrade upp sig. Fågeln blev mer och mer intensiv i letandet efter inkräktaren och efter några minuter så hände detta 🙂

Svartvit flugsnappare som landat på min Iphone på jakt efter fågellätet som låter ur högtalaren