serengeti 14 mars

Serengeti – 14:e mars

Vår sista dag på denna resa!
Morgonen är planerad till att åka luftballong över Seronera och vi möter upp ballongflygarna tidigt på morgonen. Det är kallt och en byig vind stör morgonens tystnad. Efter en lång övervägan bland ballongpersonalen meddelar de att de ställer in dagens tur pga. vind. Lite trist då vi sett fram mot detta men vi styr snabbt om vårt fokus och går på lejon i stället.

Sandra och Daniel vid ballongen

Det dröjer inte länge innan Daniel har lokaliserat en flock lejon som ligger och slappar på en gammal termitstack. Vi stannar en stund och beskådar flocken. Lejonen är trötta och ligger mest still hela tiden och samtidigt har vi fått syn på mängder med gamar som cirkulerar en kilometer bort. Vi bestämmer oss för att åka dit och kolla. På vägen dit får vi även syn på ett lejon uppe i ett träd. När vi kommer fram ser vi att hela flocken ligger under trädet i skuggan. Vi stannar en stund och åker sedan vidare mot gamarna.

Lejonflock

Lejon i träd

Lejonhona

Ung lejonhane vilket man ser på färgen på manen samt den röda nostippen

Flodhäst på väg tillbaka till vattnet efter nattens betande på savannen

Zebror och gnuer fyller savannen

Zebra

Väl framme där vi såg alla gamar är det flera hyenor, gamar och schakaler som kalasar på resterna efter ett av lejonen nattliga byte. Det är mest berester kvar vilket hyenorna med lätthet sätter i sig. Gamarna gör så gott de kan för att få i sig av resterna. Även en grupp maraboustorkar kalasar av maten.

2,5 meter gam på inflygning

Maraboustork med närmare tre meter mellan vingarna

Även en gam vill hålla sig fin och putsar sin fjäderdräkt

Hyena

Efter mötet med lejonen och gamarna är det dags för oss att bege oss av hemåt. Flyget går om en timme och vi har redan packat alla prylar och åker nu direkt till flygplatsen. Det har varit en fantastisk resa som vi aldrig kommer att glömma. Daniels ödmjuka inställning, enorma kunskap och trevliga bemötande är svårtslaget. Vi är otroligt glada över att fått denna förmån att besöka honom i Serengeti nationalpark.
Tack!

Sandra och Daniel vid vårt flyg hem till Sverige

//Hasse Andersson

Facebook
Följ mig på Facebook så får du alla uppdateringar, bilder och annan info löpande!