Svalbard

Svalbard tillhör ett av mina favoritresmål. Så fort jag landar på flygplatsen vid Longyearbyen känns det som att jag kommit hem. Dofterna, vinden och vyerna är fantastiska. Att sedan resa vidare in i den arktiska vildmarken är en enorm upplevelse. På mina resor som dessa bilder är tagna på har jag rest antingen med båt eller skoter. Bäst gillar jag skoter då man kommer naturen mycket nära och kan ta sig till platser dit det annars är svårt att nå.

Man brukar säga att Svalbard är en arktisk öken vilket innebär att det sällan snöar på Svalbard. Vädret är dock nyckfullt och det kan slå om från vindstilla till storm på bara några minuter. Rekommendationen är att resa med någon kunnig guide som har koll på både väder och isbjörnar. Jag har rest med polar Quest och deras båtar samt med Christopher Viken på EcoWatch. Båda arrangörerna är mycket professionella och erbjuder lite olika upplevelser beroende på målgrupp.

På min senaste resa med EcoWatch klippte jag ihop en liten film när jag kom hem. I filmen får du följa några fotografer i deras jakt efter den perfekta bilden. Se filmen från Svalbard här >>