Alaska – Hallo bay

En dryg timmes flygning från ön Kodiak i Alaska ligger Hallo bay. En ca 6 km lång strand som i den södra änden möter smältvattnet från en stor glaciär några kilometer väster ut. Glaciären har skapat bäckar och floder där laxen går upp och leker. I samband med tidvattnet stiger laxen upp i bäckarna och det blir dukat bord för björnarna i området. Jag har rest till Hallo bay tillsammans med Christoffer Viken som är en erfaren guide i området. Information kring hans resor finner du på www.ecowatch.se.

Här i Hallo bay finner man det bästa möjligheterna till fotografering av grizzybjörnar när de jagar lax och äter sig feta inför vintern.

Hallo bay är som sagt en dryg timmes flygning från närmaste civilisation så när man besöker platsen är det tält som gäller. Det är spännande att tälta i detta område då det är gott om varg och björn runt tältet. Varje dag ser man djuren passera utanför tältet och nya spår dyker upp hela tiden. Djuren är dock inte intresserade av oss människor utan helt fokuserade på lax. en plats jag varmt kan rekommendera att åka till.