En duvhök på besök

En duvhök på besök

Efter en höst och vinter utan besök i naturen har jag idag bokat av att sitta i gömsle i Gysinge. Egentiligen bokade jag denna dag redan förra vinternt vilket var tur för annars hade det nog inte blivit av. Gysinge är en fantastisk plats om man vi se havs- och kungsörn på nära håll. Det senaste året har jag endast fotat produktbilder, porträtt och företagsfoto så det känns skönt att åter få känna snö under skorna och tyngden från ryggsäcken när vi i nattmörkret knallar ut till kojan. Med mig har jag min vän Håkan Wanke som jag för en tid sedan reste till Alaskas vildmark med men det är en annan historia. Idag ska vi förhoppningsvis få se våra Svenska örnar på nära håll. 

Morgonen och dagen blev lugn, några havsörnar passerar under dagen men har inget intresse i att gå ner på maten. Så är det ibland, man blir aldrig klok på orsaken. En duvhök gör oss sällskap under en halvtimme mitt på dagen. När kvällen kommer packar vi ihop utan bilder på örnarna. Det får bli nya tag en annan gång. Nedan några bilder på duvhöken som även den är en vacker fågel.

Duvhök
Duvhök
Duvhök

Havsörn
Havsörn och korp