Alaska 16:e augusti

16:e augusti

Väckning kl 05.00, en snabb frukost bestående av gröt och bröd och sen iväg.  Solen går upp strax innan sju så det gäller att vara på plats i tid då planen är att fota björnarna i soluppgång. Vi kommer fram till älven precis när solen stiger över horisonten. Vi får några fantastiska minuter med fiskande grizzly i soluppgång. Stundtals känns det helt overkligt att få stå och se på detta skådespel. Magiskt skulle man nog kunna säga.

Hela gänget från vänster Håkan, Christoffe, Monica, Per och Lars

Efter att ha fotat björnarna vandrar vi djupare in i nationalparken. Vi följer flodfårorna  uppströms och efter någon kilometer får vi syn på något ljust vid horisonten, VARG!
Vi smyger oss försiktigt närmare och efter ett tag ser vi flera individer. Det är en vargflock som har sitt revir intill en större kull i bakkanten av Hallo bay. Efter ett stund ser vi även att de har valpar. Vargarna är skygga och när vi försiktigt närmar oss dem skäller alfahonan från toppen av den lilla kullen och sen var alla borta. Ett häftigt möte med detta vackra djur.


Efter mötet med vargarna går vi tillbaka till lägret och äter lite mat och vilar en timme. Mitt på dagen händer det inte så mycket då tidvattnet står högt i floderna. Vid fem ger vi oss ut igen. Vi får ytterligare en fantastisk kväll ute vid inloppet med fiskande björnar och havsörnar som kretsar kring platsen.


Ännu en dag vid Hallo bay når sitt slut. Wanke och jag firar med en whisky (eller två?) och somnar sedan skönt. I morgon är det en ny dag 🙂

//Hasse