4:e september

4:e september

Mindre än en vecka kvar till vår resa till Sarek. Sandra och jag har lastat ryggsäckarna fulla och befinner oss nu uppe i Järbo för att prova utrustning och packning inför resan. Vi tar en skön promenad upp till Västerhällarna med ca 25 kg i ryggsäcken. Sandra har en lånad ryggsäck och jag ska testa mina nya vandrarstavar. Vägen upp till Västerhällarna är knappt 2 kilometer och lätt uppför efter stig och grusväg. En knapp halvtimme senare är vi framme. Vi hänger av oss säckarna och gör några justeringar i midjebältet och axelremmar. På vägen ner stannar vi till på den rullstensås som passerar efter vägen.

Jag och Sandra testar utrustning inför vår resa till Sarek

Sandra vid rullstensåsen utanför Järbo

 

Test av objektiv
Senare på kvällen åker jag ut en sväng för att prova ett objektiv som jag lånat av Bernt Krigsman och som jag eventuellt ska ha med mig till Sarek. Det är ett 100-400 mm som är ett praktiskt objektv för fjällvandring tack vare dessa lätta vikt.

Blomfluga vid blomma, taget med Canon 100-400mm.

Efter att ha plåtat lite blommor och insekter åker jag upp till Högbo för att ta några bilder på Sandra och Donelli som håller på att träna i hagen. Jag får nu tillfälle att testa objektivet på rörliga motiv och i blandat ljus.

Donelli i galopp i hagen utanför stallet i Högbo
 

Sandra och Donelli

Sandra och Donelli

Summering
Efter några mindre juseringar verkar det som om vår utrustning kommer att fungera som de ska på vår fjällresa. Jag har dock inte bestämt mig än vilket objektiv jag ska släpa med mig till Sarek. De alternativ jag har är mitt 300/2,8 som väger 2550g + konverter eller ett 100 – 400/4,0-5,6 som väger 1360g. Som det känns nu lutar det åt 300:at men än har jag några dagar på mig att fundera.

 

/Hasse