4:e – 11:e februari

4:e – 11:e februari

Denna månad startar med en veckas semester i Marocko! All inclusive och massor med mat och dryck, fint väder och trevliga människor. Dock tänker jag inte skriva om det då detta är en naturfotoblogg. Med mig på semestern har jag min kameran mest i dokumentationssyfte.  Jag packade även ner mitt nya 100-400 objektiv utifall det dyker upp något skoj 🙂

Panorama 360° över stället vi bodde på. 12 st bilder som jag har satt ihop i photoshop. (Canon 7D, 24-105 4.0 L) 

Marockansk skata (Canon 7D, Canon EF 100-400/L IS)

 Gräshoppa (Canon 7D, 24-105 4.0 L)

Marocko består till stor del av Atlasbergen med toppar på över 4000 meters höjd. Det övriga landskapet är väldigt platt med öken och stenmark. Dock växer Arganträdet i detta klimat. Arganträdet ser ut som en stor buske och kan bli ca 10 meter högt. På många platser är detta träd det enda som växer ute på slätterna. Arganträdet bär en frukt som getterna gillar och de har till och med utvecklats till att klättra i träden för att komma åt denna frukt.

Getter som klättrar i ett Arganträd (Canon 7D, 24-105 4.0 L)

Get ca 4 meter upp i ett Arganträd (Canon 7D, 24-105 4.0 L)

Sista dagen fann jag även några storkar som hade byggt bo i en tv mast.

/Hasse Andersson