3:e april

3:e april

Klockan är 07.00 när jag svänger av riksväg 80 mot Valbo. Telefonen ringer och det är min fotovän Bernt Krigsman som ringer. – Halloj, är du på väg säger han i telefonen… Jajamensan, jag svänger av vägen nu. Bra, då ses vi snart säger han och lägger på.

Några minuter senare parkerar jag min bil bredvid hans. Jag har fått höra att det är en flock snösparvar som har landat i Valbo för att vila upp sig lite innan de fortsätter sin vårflytt upp mot norr.

Snösparven är en vacker fågel som jag aldrig tidigare har sett så det är med ett leende jag får höra av Bernt att de fortfarande är kvar. Vi knallar iväg ut över åkrarna och efter en stund får vi syn på en flock med ca 25 fåglar. Vi smyger oss närmare och stannar till och efter en stund landar flocken bara en liten bit från oss. Fåglarna pickar i leran efter frön från förra årets skörd. Jag fotar dem under några timmar innan jag måste packa ihop och åka till min fotoutställning som jag har i Gysinge denna påskhelg.