31:a mars

31:a mars

Igår kväll tog jag en tur upp till hygget där slagugglan brukar häcka och mycket riktigt låg hon där i boet även detta år. Efter att ha sökt runt lite får jag även syn på hanen som sitter och slumrar i en tall. Jag tar en bild på honom och lämnar dem ifred. Om en månad är det dags att göra ett nytt besök hos dem. Då borde de mata för fullt om allt gått vägen.

Slaguggla

Slaguggla i tall (Canon 1D Mark IV, Canon 100-400mm)

När jag vaknade i morse hade vädret slagit om. Det snöade och blåste en kall nordlig vind. Efter lite funderande så bestämmer jag mig för att åka till en liten vik ute vid kusten som i nordanvind ligger i lä. Troligen har flyttande fåglar landat där i skydd för vinden. Solen har precis stigit upp när jag sätter mig under kamouflageduken. Några fåglar ser jag inte till så mina beräkningar stämde inte denna dag. Efter någon timme kommer dock en mink simmandes.

Mink

Mink (Canon 1D Mark IV, Canon 500/4)

Efter ytterligare någon timme ger jag upp och packar ihop och åker iväg till en annan vik som även den ligger i lä mot vinden. När jag kommer fram så ligger det några knipor, skrakar, gräsänder och skarv i den lilla viken. Jag knallar ner till strandkanten och sätter mig och inväntar nya fåglar. (De andra skärmde jag upp när jag gick fram till viken). Efter någon timme börjar några flockar att sakta närma sig mig. Då får jag plötsligt höra någon person bara 20 meter bakom mig. De fåglar som närmat sig försvinner i full panik. Okej, tänker jag, det är nog bara någon som är ute och promenerar och snart går iväg igen. Men inte då, killen börjar göra gymnastik på kullen bakom mig och inte fågel på flera hundra meter ligger kvar utan lämnar viken. Efter ca 30 minuters gymnastik så börjar han sjunga någon form av opera ut över havet? 45 minuter senare får jag nog och tar av mig kamoflageduken. Killen som står bara 20 meter bakom mig blir knäpptyst när han får se mig och lommar snabbt iväg. äntligen blev det tyst i den lilla viken. Tyvärr så tilltar vinden och snö börjar falla från en grå himmel. Det ser inte ut att bli några bilder denna dag så jag packar ihop och åker hem. Bättre tur en annan dag.

Tusilago i snö  (Canon 1D Mark IV, Canon 24-105mm)