30:e maj – Kattuggla

30:e maj

Även denna morgon kliver jag upp tidigt och åker ut till rävgrytet och kattugglan. Jag stannar på behörigt avstånd, fäller ut min sittpall och drar ett kamouflageskynke över mig. Allt är stilla och endast myggen surrar kring öronen. Efter att jag suttit en dryg halvtimme får jag höra uggleungar tigga mat ca 80 meter framför mig. Jag försöker lokalisera riktningen och bestämmer mig för att det måste komma från några granar på andra sidan den gamla åkertäkten jag sitter vid. Jag sitter en halvtimme till under skynket men går sedan bort till platsen där ungarna ropat ifrån. Ljuden avtar direkt när honan börjar vana för min närvaro. Kattugglehonor kan vara mycket aggresiva när de försvarar sina ungar så jag tar det försiktigt och försöker hela tiden ha koll på honan när jag letar efter ungarna. Utan framgång ger jag upp letandet och tar i stället några bilder på den vackra honan som sitter och stirrar på mig från en björk intill.

Kattuggla

Kattuggla

Kattuggla


Kattuggla

//Hasse Andersson