28 – 29:e augusti

28:e – 29:e augusti

Lördag och vädret ser lovande ut. Min bror Janne och jag ska paddla en sträcka efter Jädraån från Jäderfors till Högbo. Janne och Monica som är vår chaufför för dagen kör in på vår uppfart strax efter halv tio. Vi lastar kajakerna på taket och kör iväg. Monica släpper av oss i Jäderfors där vi lägger i kajakerna. Några minuter senare glider vi ljudlöst fram efter ån.

Jädraån rinner till större delen inom Gästrikland, men tar sin början i östra Dalarna. Ån rinner åt sydost och passerar Jädraås, Kungsfors, Järbo, Jäderfors och Högbo innan den mynnar ut i Storsjön i Sandviken.


Visa större karta

 

Brorsan, Janne Andersson paddlar Jädraån mot Högbo
 

Hasse Andersson i kajak

 

Söndag
Sandra och jag åker ut i skogen för att leta lite svamp. Vi tar bilen upp mot Åshammar och sedan in på skogen efter Åmotan. Målet är att plocka gula kantareller men efter att ha sökt av flera tänkbara bra svampställen utan framgång så plockar jag fram kameran i stället.

Dagen går och när klockan börjar närma sig 15 bestämmer vi oss för att åka hem. Vi har bara funnit några enstaka gula kantareller men ändå haft en skön dag i skogen.

När vi har åkt några kilometer passerar vi ett parti med tät mörk granskog. Både Sandra och jag tycker det ser ut att vara ett bra ställe för kantareller så vi stannar bilen och gör ett sista försök. Och där! där står de så gula och fina 🙂 Vi (Sandra) plockar snart en påse full (medan jag fotar) och dagen är räddad.

Kantareller

  

/Hasse Andersson