27:e december

 

27:e december

En vacker dag och en dag med stora förhoppningar. Jag ger mig iväg tidigt på morgonen efter att ha packat bilen. När jag passerar Jäderfors börjar värmen i kupén att stiga till en behaglig temperatur och en vass doft av härsket fårfett sprider sig i bilen. Jag är på väg upp mot Källsjön, Gruvberget och Katrineberg för att fylla på med mat åt Lavskrikorna samt för att se om jag kan locka fram några stjärtmesar som jag fått tips om av Sune. Väl framme vid den första matplatsen ser jag att det är tomt på mat. Det var nu över en vecka sedan någon var här och fyllde på med mat. Jag trycker ned det illaluktande fettet i nätkorgen och åker sedan vidare. De andra matplatserna är svårare att komma åt då vägarna är helt oplogade. Jag bestämmer mig för att åka vidare mot stjärtmesarna vid Katrineberg i stället.

Väl framme blåser det nå kolosalt så det är bara att ge upp. Vinden gör det svårt att både se och höra djuren denna dag så jag bestämmer mig för att åka hem igen. Väl hemma börjar det skymma och en vacker månskära visar sig på himlen. Jag hoppar in i bilen igen och kör ut mot stugan för att komma undan stadens ljus som sprider sig som en dimma på himlen. Väl ute i stugen är allt svart och månen framträder vacket på himlen. Jag tar några bilder innan vinden och kylan får mig att åka hem igen. En heldag går mot sitt slut. 15 mil i bil och en bild på minneskortet men Lavskrikorna fick i alla fall mat denna dag och jag fick en bild på månen 🙂

 Måne

Måne 16% (Canon 1D mark IV, Canon 500mm + 1,4 Converter)

 

 

/Hasse Andersson