22:a juli – Västervik

Västervik

Det är semester och Sandra och jag är och hälsar på hos Rolf och hans mamma Karin i Västervik. Det finns mycket att skriva om från denna vistelse men då min blogg i huvudsak handlar om djur och naturfoto så håller jag mig till dessa bitar av vår vistelse.

Ca 10 minuters båtfärd från hamnen ligger denna idyll och efter ett varmt mottagande med god mat och trevligt sällskap ger jag mig ut i omgivningen på jakt efter fjärilar och andra motiv. Stället kryllar av blåvingar. Tror aldrig att jag har sett så mycket blåvingar på en och samma plats. Jag ägnar en tid till dessa vackra fjärilar. Rolf berättar att de även har apollofjärilar på ön. Apollofjärilen är en stor och vacker fjäril. Själv har jag aldrig sett en apollofjäril tidigare. Fjärilen är ovanlig men finns ganska talrikt på vissa lokala platser och den här ön verkar vara en sådan. Efter en stunds letande finner vi några exemplar.

Rolfs sommarställe utanför Västervik

Sverigeflagga och apollofjäril, kan det bli bättre?

Blåvingar

Apollofjäril

Apollofjäril
 

Roffe på jakt efter guldvingen i blomrabatten

 

Apollofjäril

Apollofjäril
 

Broms med vackra ögon

Sexprickig bastardsvärmare och en apollofjäril

Mindre guldvinge

Skogsnätfjäril

Sandra och unghäst

//Hasse Andersson