22:a februari

22:a februari

Idag har Sandra och jag bestämt oss för att ta bilen och åka upp på skogen norr om Kungsberget. Vi tar väg över Storvik/Lumsheden för att kolla av några av mina uggleholkar på vägen. Hemma i Sandviken har vi ingen snö med bara efter någon mil norrut så är det rätt gott om snö. Vägen vi åker är oplogad så det känns skönt att ha 4-hjulsdrift och lite högre markfrigång såna här gånger. Efter att ha kört några mil på oplogade vägar bestämmer vi oss för att åka upp till Nakka Nitti för att grilla lite korv.
 

Väl framme vid den ca 1km långa och smala vägen upp till Nakka Nitti så ser vi att det är rätt mycket snö på vägen. Sandra tycker vi ska åka någon annan stans men jag min sann, tycker vi ska prova att köra ut i snön. Trot eller ej så går det galant. Audin trycker ner snön med hasplåten jag har under bilen så det är inga problem att köra i den djupa snön. När vi kommit några hundra meter känner jag att styrningen blir lättare och lättare vilket innbär att det är mer och mer snö under bilen. När detta händer är det en bra signal att inte fortsätta så jag ger upp. Jag stannar bilen och börjar backa tillbaka. Sandra hade rätt! När jag backat ca 80 meter råkar jag backa snett och glider av mitt tidigare spår och bilen kör fast. Helt stopp åt båda håll. Hjulen hänger i luften och bilen står på en kaka av packad tösnö. Vi börjar gräva, såga och palla upp bilen men kommer inte en decimeter. Efter någon timme ringer jag till Sara Wennerqvist som i sin tur ringer till Rolf och som tur var så hade Rolf tid och lust att komma och hjälpa oss. Rolf bor inne i Kungsberget 4 kilometer bort och 20 minuter senare kommer han med traktorn och drar loss oss. Stort tack Rolf! jag ska återgälda detta någon dag. Tack även till Sara.

Nog om det lilla missödet! Efter att ha fått loss bilen så åker vi hem. Sandra åker iväg och tränar med sin häst och jag sätter mig i gömslet ute i trädgården. Det är mulet och blött så ljuset är inte det bästa men jag tar några bilder på småfåglarna innan jag ger upp för dagen.

 

Dubbel LOL

Större hackspett

Blåmes på pinne

Steglits

Blåmes

//Naturfotograf Hasse Andersson