20:e juli

20:e juli

Klockan är strax efter 6 på morgonen och det ser ut att bli en fin dag. Jag tar kameran och fotar en snäcka som kämpar på inne bland grässtråna.

Snäcka på blad (Canon 1D mark IV, Sigma 180mm macro)

Grodor
Varje år i juli kommer det driver med grodor hoppandes vid vår stuga. Det kan stundtals krylla av dem på gräsmattan, på vägen och stigarna. När flickorna var små brukade vi fånga några av dem för att studera dem närmare och sedan släppa ut dem i gräset igen. När jag står där och fotar snäckan ser jag att det är dags. Jag går försiktigt ner till sjön och hämtar upp ett näckrosblad som jag placerar i bra ljus. Jag lyfter sedan försiktigt upp en groda och sätter den på bladet och tar några bilder innan jag sätter tillbaka den i gräset igen. Solen stiger nu på himlen och jag går in och kokar kaffe och ringer till flickorna och talar om att nu har grodorna kommit.

Groda på näckrosblad (Canon 1D mark IV, Sigma 180mm macro)
 

Groda på näckrosblad (Canon 1D mark IV, Sigma 180mm macro)

/Hasse Andersson